ПТУ №27

Професійно-технічне училище № 27, м.Берестечко
Форма власності Державна
Рівень акридитації ІІ рівень
Адреса Волинська обл., 45765, Горохiвський р-н, м. Берестечко, вул. Незалежностi, 12; т/ф
Веб-сайт та e-mail http://ptu27.ucoz.ua/
Професійно-технічна освіта в Україні
ptu27@ukr.net
Галузі Агропромисловий комплекс, Будівництво, Сфера послуг, Торгівля і громадське харчування, Транспорт.
Обсяги набору (державне замовлення)
Професії
Рік
2011
К-сть місць
Водiй автотранспортних засобiв
2011
30
Кондитер
2011
30
Кравець
2011
Кухар
2011
30
Муляр
2011
30
Оператор комп`ютерного набору
2011
25
Секретар керiвника(органiзацiї, пiдприємства, установи)
2011
25
Слюсар з ремонту сiльськогосподарських машин та устаткування
2011
30
Тракторист-машинiст сiльськогосподарського виробництва
2011
55
Штукатур
2011
30

Історична довідка про навчальний заклад

Наше училище знаходиться в одному знайбільш відомих кожному свідомому українцю містечок на Волині – Берестечку. Далеко не кожне місто може гордитися такою славною історією. Близько 340 років тому тут відгриміли гарматні постріли. На полях, колись густо политих людською кров’ю, давно вже визрівають мирні врожаї. Затерлись сліди битви, війскових таборів, переправ… Та народ свято береже пам’ять про героїзм своїх синів. Щороку тисячі людей відвідують ці місця, вшановують пам’ять полеглих, виявляють бажання знати правду про все, що відбувалось тут в 1651 році.

На місці, де розташоване училище, за словами старожилів, знаходилась садиба польського поміщика пана Рінчинського. І до сьогодні це місце у народы назвою називають “рінчиною“.

Після закінчення війни, коли в місто прийшла радянська влада, на основі будівель панського маєтку була утворена MTС. В 1956 році MTС була переведена в м. Горохів. На базі станції був заснований зоотехнічний технікум, який діяв до 1978 року. Тоді, згідно наказу №179 від 31 травня 1978 року з 1 вересня 1978 року було припинено підготовку сільськогосподарських кадрів середньої кваліфікації.

Контингент учнів та план прийому на 1978-1979 навчальний рік передали Горохівському радгоспу-технікуму. Вивільнені будівлі, споруди, автомобілі, трактори, сільськогосподарські машини та інше майно і товарно-матеріальні цінності передали безкоштовно з балансу на баланс Державному комітету Ради Міністрів УРСР по профтехосвіті для організацій сільських професійно-технічних училищ для підготовки механізаторських кадрів.

18 липня 1978 р. був виданий наказ про відкриття в м. Берестечку філіалу Луківського СПТУ-2. Завідуючим філіалу був призначений Гороть Микола Андрійович. А з 31 серпня цього року філіал був реорганізований у самостійне училище, яке отримало назву Берестечківське сільське професійно-технічне училища №7. Офіційно перший дзвінок пролунав 2 жовтня 1978 року.

Початковий набір складав 3 групи в кількості 75 чоловік. Учні здобували професію тракториста-машиніста, яка була дуже потрібною для розвитку господарства нашого регіону. Дві навчальні групи створили на базі неповної середньої освіти із терміном навчання 2 роки і одну групу – на основі повної середньої освіти з терміном навчання 8 місяців.

Одночасно при училищі був відкритий філіал Горохівської загальноосвітньої вечірньої школи, яка надавала учням середню освіту. Посаду завідуючого займав Саковський Володимир Панасович. Першими вчителями, засновниками училища були Гороть Стефанія Ільківна, Данилюк Марія Іванівна, Теслюкевич Юрій Павлович, Герасимович Віктор Терентійович, Бірук Захар Григорович, Фірковський Іван Якович та інші.

Матеріально-технічна база училища з роками покращувалася. Зростала кількість бажаючих навчатися. І було прийнято рішення про відкриття нової професії. В 1983 році була вже набрана перша група кравців. Її очолили: Суднік Уляна Степанівна, Бондарук Раїса Петрівна, Романюк Галина Йосипівна, Підгорна Тамара Констянтинівна. В 1982 році була утворена необхідна база і розпочато підготовку кадрів з професії кравець легкого жіночого одягу, а з 1986 року – майстер сільсько-господарського будівництва. Також здійснювалась підготовка майстрів машинного доїння та майстрів холодильних установок з шестимісячним терміном навчання.

У зв’язку з тим, що училище було розміщене в старих непристосованих приміщеннях, то в 1984 році розпочалось проектування і в 1985 році будівництво учбового корпусу на 450 учнівських місць, гуртожитку на 220 місць, допоміжних споруд. 1 вересня 1986 року навчальний корпус і гуртожиток були здані в експлуатацію. В цьому ж році училище було реорганізоване в середнє професійно-технічне училище №27, директором якого став Фем’як Стефан Петрович і заступником директора – Гороть Микола Андрійович. Розпочато підготовку кваліфікованих робітників з одержанням середньої освіти з професій:

  • тракторист-машиніст широкого профілю;
  • слюсар-ремонтник;
  • водій автомобіля – термін навчання 3 роки;
  • кравець легкого жіночого одягу – термін навчання 3 роки;
  • майстер сільськогосподарського будівництва – термін навчання 3 роки.

Тисячі випускників училища розправили крила і полетіли в вирій нового життя, адже за роки свого існування училище підготувало понад 7 тисяч кваліфікованих робітників. І звили вони свої гнізда не тільки на рідній Волині, а по всій Україні,  а дехто навіть і поза її межами. Найкращі з них, кому притаманна висока професійність, прагнення до вдосконалення своєї майстерності, продовжили навчання в технікумах, вищих учбових закладах і зараз обіймають керівні посади, а чимало з них повернулись на посади викладачів та майстрів виробничого навчання в своє рідне училище. Серед них: викладачі Бернацька Тетяна Михайлівна та Нижник Наталія Іванівна, майстри виробничого навчання Гринчук Олександр Дмитрович, Надашкевич Геннадій Олександрович, Надашкевич Валентина Юріївна, Подолець Віталій Миколайович, Юзвик Петро Миколайович, Трачук Юрій Васильович, Трачук Галина Юріївна, Козлюк Олександр Юрійович.Оскільки, зміни в системі професійної підготовки щодо робітничих кадрів зумовлені потребами регіону, то у 2002 р. введено нову професію «Кухар, кондитер», а з 2007 року – професію «Оператор комп’ютерного набору, секретар керівника».

Сьогодні – це сучасний навчальний заклад, де фахову підготовку ведуть 44 висококваліфікованих викладачів та майстрів виробничого навчання; контингент учнів становить 322 особи. Матеріальна база училища включає 28 лабораторій, кабінетів та майстерень виробничого навчання, комп’ютерний центр, який під’єднаний до мережі інтернет, тренажерний, спортивний та актовий зали, бібліотеку з читальним залом, стадіон, машинно-тракторний парк, автотрактородром, учбове господарство з 209 га орної землі, міні-пекарню.

Головним завданням діяльності училища є підготовка фахівців для роботи в сучасних ринкових умовах за професіями:

  • кравець;
  • тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарських машин та устаткування, водій автотранспортних засобів категорії «В» і «С»;
  • кухар, кондитер;
  • муляр, штукатур;
  • оператор комп’ютерного набору, секретар керівника.

Умови Вступу та Правила прийому

Прийом документів на навчання проводиться з 1 червня до 15 серпня. Вступники надсилають поштою або подають особисто заяву на ім’я директора про вступ в ПТУ із зазначенням обраної професії, форми навчання:

  1. документ про освіту, оригінал або фотокопія (за бажанням вступника);
  2. медичну довідку за форма 086-У, оформлену в усановленому порядку;
  3. 6 фотокарток (3х 4 см);
  4. індефікаційний код (копія);
  5. Паспорт(свідоцтво про народження для осіб, які за віком не мають паспорта);
  6. документ про відношення до військової повинності;
  7. документи, що дають право на пільги, вступник предявляє особисто в терміни, визначені для подання документів.

Зарахування до училища проводиться шляхом конкурсного відбору за результатами вступних випробувань. Разом з набуттям професії учні після трирічного терміну навчання отримують атестат про середню освіту і диплом з присвоєнням відповідної кваліфікації.

Умови навчання

Термін навчання:
1.Кухар, кондитер – 3 роки;

Кухар-кондитер

2. Тракторист-машиніст сільськогосподарського виробництва, слюсар з ремонту сільськогосподарського устаткування, водій автотранспортних засобів категорії «В» і «С» – 3 роки.

Тракторист-машиніст

3. Муляр, штукатур – 3 роки;

4. Оператор комп’ютерного набору, секретар керівника – 3 роки.

По закінченні учні отримують диплом кваліфікованого робітника з присвоєнням розрядів згідно з професіями. На період навчання учні забезпечуються стипендією, харчуванням, гуртожитком.
Училище співпрацює в тісному взаємозв’язку з базовими підприємствами: ПОА «Колос»; ПОСП імені Шевченка; ВАТ «Галант»; ПП «Калина»; Горохівське СП; ТзОВ «Фронтон».

Дозвілля

Крім навчання, учні цікаво проводять своє дозвілля. До їх послуг спортивні секції, робота предметних гуртків, гуртки художньої самодіяльності. Організовуються вечори відпочинку, свята,виступи училищного вокально – інструментального гурту, конкурси, змагання,екскурсії, диспути, дискотеки. Всі учні забезпечуються гуртожитком.

Запрошуємо Вас на навчання до нашого училища!!!

ПТУ №27
Scroll to top