Міжнародна наукова конференція

Міжнародна наукова конференція: Берестецька битва 1651 р. в історії України та Польщі: дискусійні питання

6-7 червня у Луцьку відбулася міжнародна конференція “Битва під Берестечком 1651 року в історії Польщі та України”. Організаторами заходу виступили Генеральне Консульство Республіки Польша в Луцьку та Волинський національний університет імені Лесі Українки.
Приводом для зустрічі польських і українських вчених стала 360-та річниця битви, яка була однією з найбільших військових перемог армії Речі Посполитої і одночасно символічною поразкою козацького війська.
У конференції взяли участь історики з університетів Варшави, Кракова, Любліна, Луцька, Львова, Києва та Чернівців. Доповіді присвячувались передумовам та наслідкам битви під Берестечком, а також висвітленню цієї події у літературі, культурі та історіографії обох народів.
Конференція відбулася в залах Історичного факультету Університету ім. Лесі Українки в присутності великої кількості студентів і осіб, зацікавлених історією козацького руху.
Після завершення пленарної сесії відбулися дискусії, що стали нагодою для обміну думками та обговорення спірних питань. Другого дня конференції учасники вирушили під Берестечко, де відвідали поле битви і меморіальний комплекс з музеєм.
Це була ще одна ініціатива спільного наукового аналізу важливих подій з історії польсько-українських взаємин, яку підтримало Консульство. Як і в попередніх проектах, планується двомовне видання матеріалів конференції.
Міжнародна наукова конференція

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *


Scroll to top